Balkánský špíz

Snadný recept na chutný špíz s párkem, sýrem, paprikou a cibulí.


1.01x
30 min

Postup přípravy

Párky nakrájíme na kolečka. Eidam a papriku rozkrájíme na kostičky. Menší cibuli nakrájíme na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle. V misce smícháme sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, plnotučnou hořčici a ostrý kečup. Balkánské špízy potřeme připravenou marinádou. Rozprostřený alobal potřeme olejem. Špízy zabalíme do alobalu, dáme na gril nebo do trouby a pečeme asi 15 minut. Balkánské špízy podáváme s přílohou podle chuti, postačí i oblíbené pečivo.


Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči


Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!


Špízy


Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy


Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.


Grilujeme

user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Balkánský špíz

Zpět na recept