Balkánský ježek

Toto jídlo doporučuji pro milovníky paprik.


4.67x
120 min

Ingredience

100 gslanina
2-3 stroužkyčesnek
olej
sůl
2 ksvejce
1 hrststrouhanka
2 kscibule
masox
4 kszelená paprika
600 gmleté maso

Postup přípravy

Připravíme si 4 zelené nebo červené papriky, které rozpůlíme a zbavíme jádřinců. K mletému masu přidáme vejce a hrst strouhanky. Okořeníme např. směsí pro mletá masa nebo si zvolíme jiná koření podle vlastního výběru. Přidáme prolisovaný česnek a dobře propracujeme. Namočenou rukou pak hmotu vkládáme do paprik a napícháme do ní na nudličky nakrájenou slaninu tak, aby vždy nejméně 1/2 cm vyčnívala. Do vymaštěného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme i pokrájené zbytky paprik - kloboučky a další odřezky. Vše podlijeme vývarem z masoxu a dáme péct do trouby. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou, kterou na závěr mírně zahustíme. Balkánského ježka podáváme s bramborem či bramborovou kaší.
user-icon

autor martík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Balkánský ježek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena