Baileys likér

Recept na oblíbený likér.


4.565x
0
10×

Postup přípravy

Obě neotevřené konzervy salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout. Salka si můžeme připravit den předem.

Mezitím si z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože škraloup, který se může vytvořit, není žádoucí.

Vlažný pudink důkladně smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.

Baileys likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený a s kostkou ledu.
user-icon

autor Dejna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baileys likér

Zpět na recept