Podle jednoduchého receptu upečete tyto skvělé bagetky, bulky nebo žemle. Záleží jen na vás, jak je vytvarujete.
Hodnocení
4.6
/ 5 (321x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
48x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Olej1 dl
Sůl2 špetky
Vejce1 ks
Droždí1 balíček
Hladká mouka 600 g
Vlažné mléko1/3 dl
Na potření
Vejce1 ks
Na ozdobu
Kmín
Sýr
Mák
Sezamová semínka
Hrubá sůl
Postup přípravy
Všechny ingredience promícháme najednou a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.
Z těsta vytváříme bochánky, které rukou na vále přizpůsobíme požadovanému tvaru.
Bulky sypeme solí, mákem, sezamem nebo kmínem podle chuti.
Vytvarované bagety nebo bulky necháme chvilku vykynout na plechu. Vykynuté bagety nařízneme žiletkou nebo ostrým nožem. Po nakynutí těsta namašlujeme jednotlivé kousky vajíčkem, které je naředěno trochou mléka.
Bagety nebo bulky pečeme kolem 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.