10 g | česnek | |
3 g | sůl | |
2 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
60 g | cibule | |
60 g | eidam | |
60 g | šunka dušená | |
1 ks | bageta | |
40 g | červená kapie | |
1 g | mletý černý pepř | |
200 g | lesní houby | |
5 cl | smetana na vaření |
Lesní houby očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Cibuli a česnek očistíme, nasekáme najemno. Šunku nakrájíme na nudličky. Kapii očistíme a nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme.
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli. Přidáme šunku, kapii a česnek. Vše chvilku restujeme.
Do smetany rozklepneme vejce, směs rozkvedláme vidličkou nebo metlou a zalijeme jí houbovou směs. Za stálého míchání směs dusíme do zhoustnutí. Podle chuti směs dochutíme.
Bagetu podélně rozřízneme, naplníme ji směsí, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud se sýr neroztaví. Bagety sypeme petrželkou a ihned podáváme.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena