Bábovková huspenina

Recept na huspeninu ve formě bábovky.


4.712x
160 min

Ingredience

8 gsůl
20 mlocet
1 kscibule
1 ksmrkev
2 ksbobkový list
mletý pepř
1 lžícesterilovaný hrášek
vejce natvrdo
2 ksvepřové koleno
4 kuličkycelý černý pepř
3 kuličkycelé nové koření
3 ksvepřové nožičky
2 kssterilizovaná okurka

Postup přípravy

Očištěná, opláchnutá kolena a očištěné, nad ohněm opálené nožičky, vaříme při 90 °C spolu s kořením v mírně osolené vodě doměkka. Necháme je částečně vychladnout. Potom kolena a nožičky vykostíme, maso nakrájíme na kostky a kůži nasekáme nadrobno.

Vše vrátíme do přecezeného a tuku zbaveného vývaru. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a na plátky nakrájenou, zvlášť uvařenou mrkev, přičemž 4i kolečka okurky a mrkve odložíme. Směs mírně okořeníme, pokapeme octem a dobře promícháme.

Na dno bábovkové formy uložíme kolečka mrkve, okurky a vejce. Zasypeme je hráškem, zalijeme masovou směsí a necháme v chladu ztuhnout.

Potom bábovkovou huspeninu vyklopíme a pokrájíme ji jako bábovku.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovková huspenina

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská