Bábovka ze šlehačky

Má oblíbená bábovka, která je díky šlehačce jemná, ale také kalorická.


3.3129x
60 min

Ingredience

3-4 lžícehrubá mouka
máslo na vymazání

těsto

1 špetkasůl
4 ksvejce
2 lžícekakao
0.5 ksprášek do pečiva
200 gcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka
250 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Celá vejce, moučkový a vanilkový cukru šleháme do husté pěny. Za šlehání přilijeme šlehačku a potom mouku, prášek do pečiva a sůl. Předehřejeme troubu na 180 °C. Dáme si stranou 1/3 těsta a zamícháme do ní kakao. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme polovinu světlého těsta, pak vrstvu tmavého těsta a nakonec zbytek světlého těsta. Pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka ze šlehačky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena