Bábovka z vařeného cukru

Rychlá bábovka, která vydrží delší dobu jako čerstvá. Je důležité použít opravdu máslo a ne jiný tuk.


3.393x
45 min

Postup přípravy

Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.

Oddělíme bílky od žloutků. Máslo rozpustíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr s vodou rozvaříme a po pramínku jej horký lijeme do ušlehaného sněhu. Pak do směsi pomalu vlijeme teplé rozpustěné máslo. Pomalu přidáváme žloutky. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a pomalu přidáme.

Dvě třetiny těsta vlijeme do připravené formy. Do poslední třetiny přimícháme kakao a teprve pak ji odlijeme do bábovky.

Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.

Hotovou bábovku necháme vychladit a můžeme podávat zdobenou cukrem.
user-icon

autor galaxy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z vařeného cukru

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká