Bábovka z vařeného cukru

Rychlá bábovka, která vydrží delší dobu jako čerstvá. Je důležité použít opravdu máslo a ne jiný tuk.


3.393x
45 min

Postup přípravy

Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Oddělíme bílky od žloutků. Máslo rozpustíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr s vodou rozvaříme a po pramínku jej horký lijeme do ušlehaného sněhu. Pak do směsi pomalu vlijeme teplé rozpustěné máslo. Pomalu přidáváme žloutky. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a pomalu přidáme. Dvě třetiny těsta vlijeme do připravené formy. Do poslední třetiny přimícháme kakao a teprve pak ji odlijeme do bábovky. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Hotovou bábovku necháme vychladit a můžeme podávat zdobenou cukrem.
user-icon

autor galaxy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka z vařeného cukru

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena