Bábovka z pomazánkového másla

Velmi chutná bábovka od babičky, kterou si můžete sami vylepšovat.


4.581x
60 min
7×

Postup přípravy

Smícháme žloutky, pomazánkové máslo a oba druhy cukru do hladkého krému.
Potom přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

Kdo chce může do těsta přidat i hrst kandovaného ovoce nebo ořechů.
Pro děti se mi osvědčilo přidat hrst barevných arašídů, ale až během lití těsta do formy.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut. Po 30-ti minutách přikryjeme bábovku v troubě pásem alobalu. Bábovku necháme ještě 10 minut dojít, potom ji vytáhneme a vyklopíme.

Před podáváním sypeme bábovku z pomazánkového másla moučkovým cukrem.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z pomazánkového másla

Zpět na recept