Bábovka z pivovaru

Recept na bábovku se zajímavým složením, ale přitom velmi chutnou.


3.37x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
3 lžícemed
180 gcukr krupice
100 mlslunečnicový olej
370 gpolohrubá mouka
100 gvlašské ořechy
250 mlčerné pivo

podle chuti

1 špetkasůl
1 špetkamletá skořice
1 špetkacitronová kůra

podle potřeby

strouhanka
tuk na vymázání

na ozdobu

skořicový cukr

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, mletou skořicí a nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a přidáme mleté vlašské ořechy, vejce, medem oslazené pivo a olej. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem, vysypeme jemnou strouhankou a nalijeme do ní dobře propracované těsto. Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Po upečení opatrně vyklopíme a lehce poprášíme skořicovým cukrem. Bábovku z pivovaru nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka z pivovaru

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena