Bábovka z nemletého máku

Recept na bábovku z nemletého máku můžeme péci jak ve formě na bábovku, tak na plechu. Chutná stejně dobře.


3.257x
30 min
1×

Postup přípravy

Vejce vymícháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, zředíme olejem a mlékem. Nakonec přidáme hrnek nemletého máku.

Vymažeme si formu tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme si troubu, těsto vlijeme do formy a dáme péci. Průběžně kontrolujeme, zda je těsto hotové. A jak to poznáme? Okraje se musí odlepovat od formy nebo použijeme špejli. Pokud nám po zapíchnutí až do spodu bábovky nezůstane na vytáhnuté špejli syrové těsto, máme hotovo.

Bábovku necháme vychladnout a pro ještě sladší chuť můžeme pocukrovat, ale nemusíme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z nemletého máku

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.