Bábovka z mletého masa

Směs mletého masa a brambor upečená ve formě na bábovku.


4.670x
0
3×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžícesůl
2 ksvejce
150 gbrambory
400 mlmléko
2 lžícemajoránka
1 kscibule
1 kostkadroždí
1 lžičkacukr krupice
300 gpolohrubá mouka
0.5 lžičkymuškátový květ
200 gmleté maso
0.5 lžičkymletý černý pepř

podle potřeby

strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Brambory uvaříme a oloupeme. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.

Z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek.

Brambory jemně nastrouháme, smícháme je s mletým masem, nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolíme je, okořeníme a přidáme vejce.

Spolu se vzešlým kváskem zapracujeme do těsta prosátou mouku.

Těsto necháme 20 minut kynout, pak ho nalijeme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.

Bábovku nejprve zapačeme v troubě vyhřáté na 220 °C, později teplotu zmírníme na 180 °C a dopečeme ji dozlatova - těsto se nesmí lepit na špejli.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena