Bábovka z mletého masa

Směs mletého masa a brambor upečená ve formě na bábovku.


4.670x
0
3×

Postup přípravy

Brambory uvaříme a oloupeme. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.

Z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek.

Brambory jemně nastrouháme, smícháme je s mletým masem, nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolíme je, okořeníme a přidáme vejce.

Spolu se vzešlým kváskem zapracujeme do těsta prosátou mouku.

Těsto necháme 20 minut kynout, pak ho nalijeme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.

Bábovku nejprve zapačeme v troubě vyhřáté na 220 °C, později teplotu zmírníme na 180 °C a dopečeme ji dozlatova - těsto se nesmí lepit na špejli.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z mletého masa

Zpět na recept