Bábovka z domácí pekárny

Skvělá a přitom naprosto jednoduchá bábovka, navíc bezlepková. Je totiž bez mouky.


4.029x
150 min
3×

Postup přípravy

Do pečící nádoby dáváme následující suroviny v daném pořadí. Vejce, olej, cukr, pudinky, kypřící prášek.

Dáme do pekárny a zapneme na program moučník. Pokud nemáme, pak těsto asi 20 minut mícháme a v předehřáté troubě asi 50 minut pečeme.

Bábovku z domácí pekárny necháme vychladnout a můžeme se do ní pustit.

Lze různě experimentovat a kombinovat pudinky, doporučuji vždy dva vanilkové a dva podle chuti. Vyzkoušené mám čokoládové, banánové, karamelové. Lze přidat lžíci rumu. Lžíci mouky, zejména pokud chceme přidat kousky čokolády. Jinak je těsto lehké a vše padne ke dnu. Část cukru lze nahradit cukrem třtinovým.

Bábovku z domácí pekárny můžeme ocukrovat nebo přelít polevou. Můžeme ji také napříč rozříznout a promazat marmeládou či krémem. Pokud máte pocit, že moučník z pekárny nehezky vypadá, zkuste nakrájet na plátky, ty překrojit a narovnat za sebe jako třeba biskupský chlebíček.

Dobrou chuť!!!
user-icon

autor Lenčáč


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká