Vaření.czReceptyBábovka z domácí pekárny

Bábovka z domácí pekárny

Skvělá a přitom naprosto jednoduchá bábovka, navíc bezlepková. Je totiž bez mouky.


4.029x
150 min
3×

Ingredience

140 mlolej
4 ksvejce
1 ksprášek do pečiva
140 gcukr moučka
4 balíčkypudinkový prášek

Postup přípravy

Do pečící nádoby dáváme následující suroviny v daném pořadí. Vejce, olej, cukr, pudinky, kypřící prášek. Dáme do pekárny a zapneme na program moučník. Pokud nemáme, pak těsto asi 20 minut mícháme a v předehřáté troubě asi 50 minut pečeme. Bábovku z domácí pekárny necháme vychladnout a můžeme se do ní pustit. Lze různě experimentovat a kombinovat pudinky, doporučuji vždy dva vanilkové a dva podle chuti. Vyzkoušené mám čokoládové, banánové, karamelové. Lze přidat lžíci rumu. Lžíci mouky, zejména pokud chceme přidat kousky čokolády. Jinak je těsto lehké a vše padne ke dnu. Část cukru lze nahradit cukrem třtinovým. Bábovku z domácí pekárny můžeme ocukrovat nebo přelít polevou. Můžeme ji také napříč rozříznout a promazat marmeládou či krémem. Pokud máte pocit, že moučník z pekárny nehezky vypadá, zkuste nakrájet na plátky, ty překrojit a narovnat za sebe jako třeba biskupský chlebíček. Dobrou chuť!!!
user-icon

autor Lenčáč

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena