Bábovka z bílého jogurtu

Recept na vláčnou bábovku, která chutná na snídani i jen tak ke kávě.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Vejce (velikost M) vyšleháme s cukry a lehce vmícháme jogurt a olej. Přisypeme špaldovou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. 

Jednu polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao. Do těsta lze přidat i rozinky, kousky ořechů, kousky čokolády, krajený kokos na menší kousky. Kakaovou polovinu těsta také nalijeme do formy. 

Bábovku z bílého jogurtu pečeme v horkovzdušné troubě prvních 10 minut na 150 °C, poté teplotu přidáme na 170 °C a pečeme ještě cca 20 minut. Bábovku překontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Při spodním a horním ohřevu pečeme na 170 °C 30 minut.

Bábovku z bílého jogurtu necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Vyzkoušejte také: Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny

user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z bílého jogurtu

Zpět na recept