Bábovka z bílého jogurtu

Recept na vláčnou bábovku, která chutná na snídani i jen tak ke kávě.


5.01x
60 min

Ingredience

těsto

100 golej
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
200 gbílý jogurt
1 balíčekkypřicí prášek
1 lžíceholandské kakao
2 ksvejce (M)
200 ghladká špaldová mouka

podle chuti

rozinky
čokoláda
kokos
ořechy

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

olej na vymazání
strouhanka na vysypani

Postup přípravy

Vejce (velikost M) vyšleháme s cukry a lehce vmícháme jogurt a olej. Přisypeme špaldovou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. 

Jednu polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao. Do těsta lze přidat i rozinky, kousky ořechů, kousky čokolády, krajený kokos na menší kousky. Kakaovou polovinu těsta také nalijeme do formy. 

Bábovku z bílého jogurtu pečeme v horkovzdušné troubě prvních 10 minut na 150 °C, poté teplotu přidáme na 170 °C a pečeme ještě cca 20 minut. Bábovku překontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Při spodním a horním ohřevu pečeme na 170 °C 30 minut.

Bábovku z bílého jogurtu necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Vyzkoušejte také: Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny

user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka z bílého jogurtu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena