Bábovka se sušenými meruňkami

Bábovka tentokráte připravená ze sušených meruněk.


4.02x
60 min
1×

Postup přípravy

Meruňky si dopředu namočíme do studené vody, pak je slijeme, necháme na sítu oschnout a nakonec je nasekáme na drobnější kousky.

Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na bábovku vystříkáme jedlým olejem ve spreji.

Vejce rozklepneme. Bílky oddělíme od žloutků a vyšléháme do tuhého sněhu.

Žloutky s cukry vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny, postupně zašleháme kousky hery. Nakonec zašleháme lžíci horké vody. Potom již jen lehce vmícháme připravené meruňky, meruňkovou marmeládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do takto připravené hmoty opatrně zapracujeme tuhý sníh.

Těsto přelijeme do připravené formy a bábovku zvolna upečeme (přibližně 40 minut). Meruňkovou bábovku nevyklápíme ihned, ale asi po 5-ti minutách. Můžeme ji před podáváním poprášit práškovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka se sušenými meruňkami

Zpět na recept