Lehká a nadýchaná bábovka jejíž základ tvoří šlehačka.
Hodnocení
3.6
/ 5 (159x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
11x
Ingredience
Těsto
Vejce3 ks
Šlehačka250 ml
Cukr krupice120 g
Hladká mouka 200 g
Kypřicí prášek1/2 ks
Ostatní
Strouhanka
Máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Vejce rozklepneme do mísy a ušleháme s cukrem a šlehačkou.
Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme a opatrně vmícháme do ušlehané směsi.
Těsto nalijeme do formy a pečeme přibližně 30 minut na 170°C.
Necháme vychladit a ozdobíme podle fantazie
Bábovku jsem upekla,akorát jsem přidala čokoládu a ořechy nasekané na kousky a byla výborná.
míšan
super
bábovka jedna báseň, zkusila jsem s čokoládou i s ořechy a dlouho nevydržela, určitě ji zas upeču :-)
karkulka8t
bábovka
Výborný recept....přidala jsem ještě trošku máku a trošku cukru do těsta a byla skvělá :)
Zdenka
Skvela!
Zaklad babovky je vazne skvely! Obcas pridavam sekane mandle nebo vlasske orechy.
A misto slehacky se da pouzit ovocny jogurtovy drink (Joop) a babovka pak krasne voni po malinach nebo jahodach ;-)
MAJKA
Re: bábovka
Tento recept používám řadu let a doporučuji obměny,jednou přidám mák,podruhé kokos nebo nahrubo nastrouhanou čokoládu,dávala jsem i mleté ořechy.Bábovka je vždycky vynikající protože má dobrý základ který jen tak něco nepřekoná.