Bábovka s vlašskými ořechy

Recept na naši oblíbenou bábovku. Recept máme po babičce.


4.620x
45 min
7×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy si dáme změklé máslo, žloutky, cukr a vše vyšleháme do pěny. Nejlépe šlehačem. Přidáme citronovou kůru a rum, který také přišleháme.

Mouku, prášek do pečiva smícháme na sucho a přidáme do ušlehané směsi. Tu případně ředíme mlékem. Ale ne moc, protože ještě přidáme ušlehaný
sníh ze 4 bílků. Ten vmícháme jemně.

Nakonec si těsto rozdělíme na větší a menší část. Do menší přidáme mleté oříšky. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naléváme nejdříve těsto bez oříšků a pak střídáme. Bábovka bude dost velká, tak s tím počítejte. Těsto na bábovku s vlašskými ořechy pečeme zhruba při 170 °C, čas si musíte hlídat.

Upečenou bábovku s vlašskými ořechy necháme chvíli vychladnout, vyklopíme z formy a zdobíme podle fantazie. Mohou být i arašídy, ale my na ně máme alergii.
user-icon

autor šušnina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka s vlašskými ořechy

Zpět na recept