Bábovka s rozinkami

Ne všem chutnají klasické suché bábovky, proto můžeme klasický recept lehce upravit.


3.176x
75 min

Ingredience

3 ksvejce
100 gmáslo
150 gsolamyl
100 mlmléko
150 grozinky
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr písek
2 lžícecukr moučka
300 gpolohrubá mouka
tuk na vymazání formy
150 gtučný tvaroh
kůra z půlky citrónu

zálivka

1 dlrum

Postup přípravy

Z mouky si trošku odsypeme na obalení rozinek, ostatní smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Rozinky omyjeme, okapeme a na chvíli je naložíme do rumu. Potom je osušíme a obalíme v mouce.

Žloutky oddělíme od bílků, které vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky utřeme s máslem, tvarohem, citrónovou kůrou, cukrem a smícháme s moukou. Postupně přidáváme mléko a rozinky. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.

Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem, vlijeme těsto a v předehřáté troubě na 175°C pečeme přibližně hodinu.

Před servírováním posypeme bábovku moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka s rozinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.