Bábovka s oranžátem

Kynutá bábovka se smetanou, rumem a kandovaným pomerančem.


4.830x
0
1×

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
125 gmáslo
50 mlrum
150 gcukr moučka
80 goranžát
500 gpolohrubá mouka
2 lžícecitronová šťáva
125 mlsmetana ke šlehání

těstíčko

125 mlmléko
1 kostkadroždí
1 lžícecukr krupice
1 lžícepolohrubá mouka

na ozdobu

1 balíčekvanilkový cukr

podle potřeby

máslo na vymazání
1 hrstpůlky loupaných mandlí

Postup přípravy

Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr i mouku a zamícháme. Nahoru rozdrobíme droždí a v teple necháme 15 minut kynout (těstíčko). Do mísy nasypeme cukr, přidáme vejce, sůl, smetanu i změklé máslo a vše vymícháme do husté pěny. Do větší mísy nasypeme mouku, přilijeme kvásek, vaječnou pěnu, oranžát, rum a citronovou šťávu. Vařečkou hněteme, než se na povrchu začnou tvořit puchýřky. Pak těsto přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut v teple kynout. Bábovkovou formu vytřeme máslem a do každé prohlubně položíme mandli. Nalijeme těsto a necháme ve formě ještě 15 minut kynout. Bábovku pečeme v rozehřáté troubě asi 60 minut na 180 °C. Upečenou bábovku s oranžátem opatrně vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a nakrájíme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka s oranžátem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena