Bábovka s medem a mandlemi

Recept na bábovku, kde cukr částečně nahradíme zdravějším medem.


4.812x
60 min
3×

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme.

Utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáváme postupně žloutky za stálého tření. Vmícháme tekutý med a mouku s práškem do pečiva. Potom ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně vmísíme do těsta. Nakonec přidáme mandle. Kdo má rád skořici, může přidat do těsta asi půl lžičky, k medu se hodí.

Těsto na bábovku s mandlemi a medem nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Bábovku vyklopíme, nakrájíme a podle chuti ještě pocukrujeme, ale není to nutné.
user-icon

autor Honzina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka s medem a mandlemi

Zpět na recept