Bábovka s jablky

Recept na výbornou a vláčnou bábovku.


5.08x
35 min
3×

Postup přípravy

Jablka očistíme a nastrouháme najemno nebo na kostky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhankou.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme smetanu a olej. Do základu těsta lehce zapracujeme mouku a nakonec přidáme jablka se sněhem ušlehaným z bílků.

Těsto vlijeme do formy na bábovku. Bábovku s jablky vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C a pečeme dozlatova, asi 25 minut.

Upečenou bábovku s jablky necháme vychladnout, vyklopíme a podle fantazie ozdobíme. Můžeme podávat.
user-icon

autor Cucka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká