Velice chutná bábovka s kousky čokolády, ořechů a s příchutí vaječného koňaku. Recept na jemný moučník k odpolední kávě.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Máslo25 dkg
Cukr krupice25 dkg
Čokoláda na vaření10 dkg
Hladká mouka 10 dkg
Polohrubá mouka15 dkg
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Vaječný koňak1/3 l
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Podle chuti
Vlašské ořechy
Postup přípravy
Čokoládu nakrájíme na kousky a ořechy nasekáme nadrobno.
Změklé máslo nebo tuk na pečení utřeme do pěny.
Postupně přidáváme vejce, polohrubou mouku a kypřící prášek. Nakonec postupně lehce vmícháme vaječný koňak, nakrájenou čokoládu a nasekané ořechy. Můžeme použít jen čokoládu a ořechy vynechat.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Bábovku s čokoládou a ořechy pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 175 °C.
Po upečení necháme 10 minut ve formě a potom bábovku vyklopíme.
Bábovku s čokoládou a ořechy nakrájíme a podáváme k dobré kávě.