Bábovka s červeným vínem

Bábovka s chutí červeného vína a s polevou z červeného vína.


4.117x
90 min
1×

Postup přípravy

V míse promícháme s pomocí elektrického šlehače rozměklý tuk s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do světlé pěny.

Do směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme červené víno (pokojové teploty) a důkladně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme čokoládovou rýži.

Těsto na bábovku s červeným vínem nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 - 60 minut. Bábovku necháme ve formě mírně vychladnout a pak ji vyklopíme.

K cukru postupně přiléváme víno a vymícháme na hladkou, mírně tekutou kašičku. Vzniklou polevou přelijeme upečenou a vychladlou bábovku a necháme ji zaschnout.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka s červeným vínem

Zpět na recept