Bábovka od maminky

Nejrychlejší bábovka, co znáte. Velmi dobrá a s mnoha různými obměnami.


3.0145x
60 min
1×

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem. Poté přilejeme vodu s olejem a postupně přidáváme za pomalého míchání mouku. do které zamícháme kypřící prášek.

Po promísení ještě přidáme smetanu, ale pokud máte radši sušší těsto, můžete ji vynechat.

Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Pokud chceme, do části těsta můžeme přimíchat lžíci kaka a s troškou mléka ho přilít ke zbývajícímu těstu.

Hotové těsto se může vylít i na vymazaný plech a poklást třešněmi , meruňkami nebo jiným druhem ovoce nebo můžeme umíchat tvaroh s cukrem a vejcem a po lžících ho naklást na těsto.

Pečeme při 160 °C. Bábovku pečeme asi 40 minut a plech asi 30 minut.

Upečenou bábovkua od maminky necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti a fantazie ozdobíme cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka od maminky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká