Bábovka Běta

Další z mnoha receptů na výbornou bábovku.


4.614x
60 min
3×

Ingredience

těsto

1 dlolej
6 ksvejce
2 lžícerum
1 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
250 gcukr krupice
citronová kůra
250 gpolohrubá mouka
1 dlhorká voda
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citronovou kůrou. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme část světlého těsta. Poté těsto s kakaem a rumem a nakonec opět světlé těsto. Bábovku Běta pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečenou bábovku necháme trochu vychladit, vyklopíme a můžeme podávat. Zdobíme podle chuti a fantazie.
user-icon

autor Sway

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka Běta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena