Babiččina povidla bez cukru a míchání

Povidla podle prastarého receptu. Příprava je založená jen na švestkovém triku. Recept na zdravá povidla bez práce!


4.329x
1×

Postup přípravy

Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a všechny nečervivé kousky dáme do širokého hrnce. Přitlačíme a napěchujeme ke dnu. Pokapeme vinným octem a už nemícháme! Švestky přiklopíme pokličkou nebo utěrkou (to jen kvůli muškám) a necháme (ideálně přes noc) stát.

Poté přiklopené švestky 7 - 9 hodin vaříme na velmi mírném plameni. Ovšem spíš jen necháváme lehce probublávat na cca 80 °C. Švestky se nesmí v žádném případě zamíchat, nesmí se ani hnout! Naložené švestky si udělají na dně izolační vrstvu a nepřipálí se. Musíte odolat pokušení si šťournout na dno a přesvědčit se, že se to nepřipaluje! Porušili byste vrstvu a museli pak už stále míchat! Zaručuji, že hrnec po uvaření babiččiných povidel bez cukru a míchání umyjete jen teplou vodou!

Po uvaření povidel přidáme trochu skořice, švestky rozmixujeme a znovu přivedeme k varu. Tentokrát jen na minutu a už mícháme.

Babiččina povidla bez cukru a míchání rozlijeme do sterilovaných sklenic, uzavřeme a postavíme na víčko. Povidla jsou trochu kyselejší, ale moc dobrá a hlavně bez cukru. Babiččina povidla vydrží až rok.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina povidla bez cukru a míchání

Zpět na recept