Na hrubém struhadle nastrouháme zvlášť syrové brambory, zvlášť salám a zvlášť tvrdý sýr.
V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
Na pánvičce rozpálíme olej, vsypeme nastrouhané syrové brambory a opékáme dorůžova. Když jsou brambory řádně propečené, rozprostřeme je po dně pánvičky, stáhneme plamen na minimum, poházíme nastrouhaným salámem. Použijeme drůbeží točený, je vhodný jakýkoli měkký salám. Pro ty, kteří nemusí šetřit ,určitě není špatná i šunka. Dále posypeme strouhaným sýrem a (můžeme a nemusíme), pohodíme hrstí sterilovaného nebo mraženého hrášku - omeleta je pak hezky barevná. Vše zalijeme rozšlehanými vejci, přiklopíme a necháme vejce dojít.
Babiččinu bramborovou omeletu krájíme a servírujeme už jen s čerstvou zeleninou, výborně chutnají rajčátka.