Babiččina bábovka

Recept na klasickou bábovku, kterou můžeme vylepšit tím, že do ní přidáme rozinky nebo kandované ovoce.


3.31674x
60 min
51×

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Potom po lžících přidáme vlažné mléko a větší část mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta.

Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto na bábovku rozdělíme na dva díly a do jedné části vmícháme kakao rozmíchané v trošce mléka. Kakaové a světlé těsto lijeme střídavě do sebe do připravené formy na bábovku. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut dorůžova.

Upečenou babiččinu bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ji buď pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina bábovka

Zpět na recept