Babiččina bábovka

Recept na klasickou bábovku, kterou můžeme vylepšit tím, že do ní přidáme rozinky nebo kandované ovoce.


3.31674x
60 min
51×

Ingredience

2 ksvejce
125 gmáslo
1-2 lžičkykakao
200 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
140 gcukr moučka
2 balíčkyvanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Potom po lžících přidáme vlažné mléko a větší část mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto na bábovku rozdělíme na dva díly a do jedné části vmícháme kakao rozmíchané v trošce mléka. Kakaové a světlé těsto lijeme střídavě do sebe do připravené formy na bábovku. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut dorůžova. Upečenou babiččinu bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ji buď pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččina bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena