Biskupský chlebíček plný ovoce pečený v kastrůlku.
Hodnocení
4.0
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Náplň 1
Cukr2 lžíce
Jablko4 ks
Skořice mletá1 lžička
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Mléko5 lžic
Čokoláda20 g
Cukr krupice150 g
Hrubá mouka150 g
Kukuřičný škrob3 lžíce
Tuk na pečení100 g
Kypřicí prášek do pečiva1 lžička
Směs rozinek, ořechů a sušeného ovoce100 g
Drobenka
Máslo25 g
Cukr krupice25 g
Hrubá mouka50 g
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo. Tuk, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mléko a střídavě vmícháme mouku s kypřícím práškem a škrobem a lehce přimícháme sníh z bílků.
Nakonec přidáme pokrájené suché ovoce a nalámanou čokoládu.
Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího kastrůlku.
Na těsto poklademe nastrouhaná jablka, poprášíme je skořicí a pocukrujeme. Nakonec vše zasypeme drobenkou. Babiččin chlebíček pečeme na 180 °C asi 40 minut.