Babiččin borůvkový koláč

Z prvních borůvek vždy děláme tento jednoduchý nízký a šťavnatý koláč.


4.5301x
45 min
30×

Postup přípravy

V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul.

Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku - pomocí vařečky, nebo lépe přímo rukama.

Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min.

Babiččin borůvkový koláč servírujeme pocukrovaný ke kávě či sklenici mléka.

Úvodní foto: Pixabay.com
user-icon

autor Káka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin borůvkový koláč

Zpět na recept