Řeřichu a rukolu otrháme od stonků, omyjeme a necháme okapat. Avokádo příčně rozpůlíme, vyjmeme pecku a vykrajovátkem na kuličky, případně moka lžičkou, vybíráme dužninu. Můžeme použít i jiné tvary. Kuličky pokapeme citronovou šťávou.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na teflonové pánvi opražíme do zlatohněda piniové oříšky.
Do šlehače vlijeme balzamikový ocet s vlašským olejem a budoucí zálivku osolíme a opepříme. Mixujeme - šleháme, dokud nevznikne krémová zálivka. Hotovou zálivku vlijeme do mísy.
Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme do zálivky. Vidličkou rozdrobíme lopino, lehce je osmahneme na oleji v pánvi po oříšcích, necháme vychladit a spolu s rukolou a řeřichou je přidáme do zálivky k rajčatům. Salát promícháme.
Salát ozdobíme praženými piniovými oříšky.
Foto:Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena