Avokádový salát s lopinem

Lehký jarní salát se zálivkou z vlašského oleje a balzamikového octa


2.9178x
45 min

Postup přípravy

Řeřichu a rukolu otrháme od stonků, omyjeme a necháme okapat. Avokádo příčně rozpůlíme, vyjmeme pecku a vykrajovátkem na kuličky, případně moka lžičkou, vybíráme dužninu. Můžeme použít i jiné tvary. Kuličky pokapeme citronovou šťávou.



Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na teflonové pánvi opražíme do zlatohněda piniové oříšky.



Do šlehače vlijeme balzamikový ocet s vlašským olejem a budoucí zálivku osolíme a opepříme. Mixujeme - šleháme, dokud nevznikne krémová zálivka. Hotovou zálivku vlijeme do mísy.



Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme do zálivky. Vidličkou rozdrobíme lopino, lehce je osmahneme na oleji v pánvi po oříšcích, necháme vychladit a spolu s rukolou a řeřichou je přidáme do zálivky k rajčatům. Salát promícháme.



Salát ozdobíme praženými piniovými oříšky.


Foto:Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Avokádový salát s lopinem

Zpět na recept