Recept na zdravou a chuťově moc dobrou pomazánku z avokáda.
Hodnocení
4.6
/ 5 (18x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Cibule1 ks
Citron1/2 ks
Avokádo1 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Na ozdobu
Rajče
Chia semínka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Pokud někomu vadí štiplavá příchuť, může cibuli ještě spařit horkou vodou, případně osmažit na trošce olivového oleje.
Z poloviny citronu vymačkáme šťávu.
Avokádo podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Správně zralé avokádo by mělo být krásně žluté a směrem ke slupce mírně zelenkavé. A samozřejmě měkké jako povolené máslo.
Avokádo pomocí lžíce vydlabeme do misky, ve které budeme pomazánku připravovat.
Přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku. Přidáme všechny ostatní ingredience - žervé, cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Vše pečlivě promačkáme vidličkou a spojíme. Avokádová pomazánka je tímto hotová.
Podáváme ji ihned, není vhodná k uložení do lednice, druhý den by zvodnatěla a zhnědla.