Avokádová pomazánka s česnekem

Recept na zdravou a chuťově moc dobrou pomazánku z avokáda.


4.618x
10 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Pokud někomu vadí štiplavá příchuť, může cibuli ještě spařit horkou vodou, případně osmažit na trošce olivového oleje.

Z poloviny citronu vymačkáme šťávu.

Avokádo podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Správně zralé avokádo by mělo být krásně žluté a směrem ke slupce mírně zelenkavé. A samozřejmě měkké jako povolené máslo.

Avokádo pomocí lžíce vydlabeme do misky, ve které budeme pomazánku připravovat. Přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku. Přidáme všechny ostatní ingredience - žervé, cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Vše pečlivě promačkáme vidličkou a spojíme.

Avokádová pomazánka je tímto hotová. Podáváme ji ihned, není vhodná k uložení do lednice, druhý den by zvodnatěla a zhnědla.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Avokádová pomazánka s česnekem

Zpět na recept