Tato netradiční omáčka je vhodná nejen pro vegetariány, ale i pro příznivce dělené stravy. Omáčku můžeme podávat také k pečeným bramborům.
Hodnocení
3.2
/ 5 (171x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 stroužek
česnek
sůl
1 lžíce
majonéza
1 ks
avokádo
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
sekaná petržel
mletý černý pepř
1 lžíce
sekaná petrželová nať
Postup přípravy
Česnek oloupeme a rozpůlíme. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu vydlabeme.
Vydlabanou dužinu vložíme do mixéru. Přidáme olej, majonézu, česnek , bylinky a trochu soli a pepře. Mixér zapneme a omáčku rozmixujeme dohladka. Avokádovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.
Hotovou avokádovou omáčku podáváme s vařenými těstovinami nebo pečenými brambory. Je ale skvělá k pečeným nebo grilovaným masům.