Artyčoky z páry

Jemné artyčoky vařené v páře jsou vhodnou přílohou k různým masům.


4.37x
45 min

Postup přípravy

Citrony opláchneme, poválíme na pracovní desce nebo na prkénku, rozkrojíme a jednoduše z nich vymačkáme šťávu. Z artyčoků odkrojíme stonky a spodní části těsně pod hlavičkou a vložíme je do velké mísy, kterou naplníme vodou s citronovou šťávou. Tím zabráníme tomu, aby artyčoky ztratily barvu. Vezmeme jeden artyčok po druhém do ruky, odkrojíme spodní třetinu hlavičky a odstraníme vnější listy. Poté je vrátíme do mísy. Velký hrnec naplníme vodou do výšky asi 5 cm, vodu osolíme a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme artyčoky a vaříme v páře 20-25 minut, dokud se nedají jednotlivé listy lehce oddělit. Artyčoky podáváme samostatně s omáčkami, např. s domácí majonézou nebo s octovou zálivkou. Můžeme je také podávat jako zeleninovou přílohu k hlavnímu jídlu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Artyčoky z páry

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena