Artyčoky v šunkovém těstíčku

Netradiční zelenina v těstíčku.


2.9147x
45 min

Postup přípravy

Artyčoky opláchneme proudem vody, očistíme a zbavíme je spodních tvrdých lístků. Do kastrolu nalijeme vodu, okyselíme citronovou šťávou, osolíme a do vody ponoříme artyčoky. Vaříme je pomalu a doměkka.

Až artyčoky změknou, vodu scedíme a necháme okapat.

Nyní připravíme těstíčko. Šunku umeleme dvakrát, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, přidáme mouku a vymícháme tužší těstíčko.

Uvařené artyčoky obalíme v těstíčku. V hlubší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a artyčoky důkladně osmažíme.

Hotové artyčoky v šunkovém těstíčku podáváme s tatarskou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Artyčoky v šunkovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.