Tresčí filé s artyčoky

Jednoduché a rychlé jídlo z tresky a chutných artyčoků.


5.04x
45 min

Postup přípravy

Sundáme tvrdší listy u artyčoku, abychom získali jen světlé a měkčí střed. Uřízneme špičky. Řez je v polovině. Artyčoky vložíme do vody s citronovou šťávou na 20 minut.

Čerstvou petrželku důkladně umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ohřejeme zeleninový vývar.

Nakrájenou cibuli na jemno osmahneme na trošce olivového oleje. Přidáme okapané artyčoky a zprudka pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme naběračku bujonu, lžičku petrželky a vaříme 10 minut. Podle potřeby dolijeme zeleninový bujon.

Tresčí filé rozdělíme na dva plátky. Opláchneme pod studenou vodou, osušíme a lehce obalíme v hladké mouce. Tresku opečeme na trošce olivového oleje z obou stran, opatrně vyjmeme a vložíme k artyčokům. Podlijeme troškou bujonu a vaříme dalších deset minut. Ke konci vaření dochutíme solí a pepřem.

Tresčí filé s artyčoky podáváme teplé. Vhodnou přílohou jsou brambory ozdobené petrželkou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tresčí filé s artyčoky

Zpět na recept