Vaření.czReceptyArtyčoky s maltskou omáčkou

Artyčoky s maltskou omáčkou

Artyčoky se skvělou omáčkou. Naučte se jíst tuto zeleninu.


3.0763x
60 min

Postup přípravy

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vložíme do ní kolečka citronu. Z artyčoků odlomíme stonky a spodní části, aby artyčoky mohly na talířích stát.

Artyčoky zvolna vaříme 20 - 25 minut, dokud z nich nelze snadno odlamovat jednotlivé listy.

Připravíme omáčku: Z dobře omytého pomeranče ostrouháme a vymačkáme 2 žlíce šťávy. V rendlíku rozehřejeme máslo.

Do mísy dáme vodu a 2 lžíce citronové šťávy. Mísu postavíme nad rendlík s vroucí vodou a zahříváme, dokud se směs neprohřeje.

Do směsi vešleháme žloutky a prohřejeme je. Tenkým praménkem přilijeme za stálého šlehání horké máslo. Vznikne tak hustá, hladká omáčka.

Vmícháme do ní pomerančovou kůru a šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme citronovou šťávu a odstavíme.

Artyčoky rozdělíme na talíře, doplníme miskou maltské omáčky ozdobené pomerančovou kůrou a podáváme.

RADA JAK NATO: Z artyčoků postupně odlamujeme listy, dokud nedojdeme k tenkým fialovým lístkům, které se nekonzumují. Spodní část každého listu namočíme do omáčky a zuby z ní stáhneme dužnatou část. Střední jádro listů a vláknité srdíčko odstraníme, spodní část artyčoku lze konzumovat vidličkou a nožem.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Artyčoky s maltskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena