Artyčoky s krevetami

Nevšední, trochu náročný, ale lahodný pokrm.


3.1114x
60 min

Postup přípravy

Do mísy nalijeme studenou vodu a 2 lžíce citronové šťávy. Z citronu nastrouháme kůru a vytvoříme několik hoblinek. Jarní cibulku pokrájíme. Rajčata oloupeme a zbavíme semínek.

Z artyčoků vykroutíme stonek, spodní konec zarovnáme a malé, tuhé listy odstraníme. Vrchní část odkrojíme, listy zarovnáme nůžkami. Odložíme do vody s citronovou šťávou.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme zbývající citronovou šťávu a artyčoky a vaříme je 30 - 40 minut. Listy se musí snadno uvolňovat od středu. Uvařené artyčoky položíme tak, aby z nich vytekla všechna voda, a necháme vychladnout.

V předehřátém woku nebo na pánvi rozehřejeme na středně silném ohni olivový olej. Přidáme jarní cibulky a česnek a opékáme je 3 - 4 minuty, vmícháme krevety a opékáme je 3 minuty, až změní barvu. Vmícháme rajčata a citronovou kůru, osolíme a opepříme.

Z artyčoků odstraníme středovou část a na její místo upravíme směs s krevetami. Ozdobíme hoblinkami citronové kůry a ještě teplé podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Artyčoky s krevetami

Zpět na recept