Arašídový cheesecake s karamelovými pekany

Tenhle cheesecake se prostě jí sám.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Korpus: Použijte formu o velikosti 20 cm. Bebe sušenky rozdrtíte v mixéru a promícháte je s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť natlačíte do připravené formy. Korpus necháte hodinu tuhnout v lednici.

Krém: Mezitím v misce smícháte tvaroh, zakysanou smetanu, arašídové máslo a 50 gramů třtinového cukru. Dobře vyšlehaný krém natřete na připravený ztuhlý korpus. Cheesecake poté nechte tuhnout v lednici alespoň 6 hodin.

Ořechy: Pekanové ořechy nalámejte na menší kousky a opražte na suché pánvi. Zbylý třtinový cukr smíchejte s vodou v kastrůlku se silnějším dnem a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Trvá to cca 7 až 10 minut. Během bublání nesmíte karamel míchat!

Ořechy poté přesuňte na plech s pečícím papírem a zalijte horkým karamelem. Směs poté nechte úplně vychladnout a až nakonec ji nalámejte na malé kousky. Před finálním podáváním cheesecake ozdobte karamelovými pekany.

Další recepty na cheesecake

user-icon

autor dejsineco


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arašídový cheesecake s karamelovými pekany

Zpět na recept