Arašídové kuřátko

Kuřecí prsa (nebo stehna) marinovaná v podzemnicovém oleji a grilované ve speciálním arašídovém trojobalu.


3.0237x
90 min

Ingredience

sůl
2 ksvejce
šafrán
1 lžičkakurkuma
4 plátkykuřecí prsa
1 lžícekari koření
3 lžícecitronová šťáva
100 gkukuřičná mouka
3 lžícearašídové máslo
mletý barevný pepř
4 lžícekokosové mléko
2 lžícekoriandové lístky
5 lžicsmetanový jogurt

marináda

6 lžicpodzemnicový olej

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Vložíme je do zapékací misky.

Olej smícháme s citronovou šťávou a směsí potřeme kuřecí maso a zbytkem přelijeme. Nádobu s kuřetem přikryjeme a necháme asi 6 hodin uležet.

Připravíme si směsi na obalení kuřete. V prvním talíři smícháme kukuřičnou mouku s kari kořením, šafránem, kurkumou a pepřem. V druhém talíři smícháme arašídové máslo s koriandrovými lístky a jogurtem. Na poslední talíř rozklepneme vejce, která osolíme a ušleháme s kokosovým mlékem.

Uleželé porce kuřete obalujeme postupně v moučné, máslové, vaječné směsi a znovu ještě jednou v moučné.

Grilovací nádobu vymažeme olejem, maso do ní naskládáme, pokapeme trochou podzemnicového oleje a asi 25 - 30 minut maso grilujeme, přičemž je opatrně obracíme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arašídové kuřátko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.