Arabský falafel

Recept na tradiční arabskou pochoutku z cizrny.


3.818x
35 min
1×

Ingredience

směs

1 stroužekčesnek
1 lžičkasůl
1 lžičkaprášek do pečiva
0.5 svazkujarní cibulka
1 lžičkařímský kmín
1 lžícemletý koriandr
0.8 hrnkučerstvá petrželka
500 gcizrna (římský hrách)

podle potřeby

0.5 lolej na smažení

na ozdobu

sezamová semínka

Postup přípravy

Cizrnu necháme nejlépe přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala a změkla. Poté vodu slijeme a cizrnu spolu s česnekem rozmixujeme na hrubší směs. Přidáme petrželku, zelené vršky jarní cibulky, které můžeme nasekat na menší kusy, aby se vešly do mixéru, římský kmín, koriandr, prášek do pečiva, sůl a vše rozmixujeme do hladké kaše.

Ze směsi tvarujeme větší kuličky, které rukou zploštíme, aby vypadaly jako karbanátek, posypeme sezamovými semínky na povrchu. Kuličky házíme do rozpáleného oleje, aby arabský falafel při smažení plaval. Falafel smažíme do zhnědnutí.

Arabský falafel podáváme s pita chlebem a zeleninou (rukola, okurka, rajče, ledový salát). Můžeme přidat i tahíni omáčku.
user-icon

autor unique


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arabský falafel

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.