Brambory oloupeme a nakrájíme na široké hranolky. Vložíme do mísy se studenou vodou až do smažení.
Pokud máme k dispozici mraženou rybu, necháme rozmrazit, zbavíme ji kůže a nakrájíme na části, pak osolíme a dáme na hodinu do lednice. Ryba pustí vodu, aby se těstíčko neoloupalo, je nutné rybu důkladně papírovou utěrkou osušit. Do mísy prosejeme mouku, škrob, prášek do pečiva, pivo, vodku a mícháme do hladké konzistence (zhruba jako smetana ke šlehání).
Před ponořením do těstíčka ještě rybu obalíme v osolené mouce. Následně rybu ponoříme do těstíčka a necháme trochu okapat. Maso smažíme v rozpáleném oleji asi 7 minut (nejlépe ve fritéze, kusy by měly v oleji "plavat"). Hranolky smažíme dozlata.
Na talíři rybu ještě pokapeme šťávou z citronu nebo limetky. Anglický fish and chips podáváme s tatarskou omáčkou.