Jednoduché lahodné spojení ovoce, rumu a sýru. Recept se bude hodit i na jakoukoliv oslavu.
400 ml | mléko |
400 g | jahody |
5 lžic | cukr krupice |
200 g | maliny |
350 g | mascarpone |
4 lžíce | bílý rum |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek |
300 g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme. Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ho vychladíme (ve studené vodě). Do studeného pudinku zašleháme mascarpone.
Pudinkový krém střídavě s ovocnou kaší plníme do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných proužků. Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky na 10 - 15 minut rozležet.
Anglický dezert podáváme jen tak jako sladkou ovocnou svačinu, ale i při slavnostnějších příležitostech.
Jako za starých časů: Sladké domácí poháry 8x jinak
Sladké poháry kdysi nechyběly na žádné oslavě, byla to taková tradiční dezertní pochoutka, po které s chutí sáhly nejen děti. Pojďme si je dnes připomenout a kromě ovocné a zmrzlinové klasiky vyzkoušet i recepty v luxusním podání.
Pohanka nemusí být jen nudnou surovinou. Vyzkoušejte videorecept na chutný pohankový pudink!
Super tip na zdravou snídani. Jen tři suroviny jsou potřeba k přípravě pohankového pudinku, který je navíc bezlepkový. Ovoce můžeme libovolně nakombinovat, zvolit podle sezóny, případně použít ovoce kompotované. Tak směle do toho, recept je velmi jednoduchý.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena