Anglická rýže

Recept na pikantní rýži, která je vhodná jako příloha k masu i jako samostatný pokrm. Překvapí svou dobou chutí.


4.410x
25 min
1×

Postup přípravy

Rýži (nejlépe parboiled) propláchneme a vložíme do lehce osolené vody. Dáme 1 díl rýže na 1,5 dílu vody. Rýži vaříme asi 15 minut podle návodu. Rýže musí být spíš tvrdší. Je možné použít i zbylou rýži. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, velké mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka.

Do vysoké pánve dáme olej a po rozehřátí slaninu, kterou vypečeme dokřupava. Přidáme mrkev a pórek, chvíli restujeme (asi čtyři minutky). Přidáme uvařenou rýži, promícháme, přidáme koření. Chvíli restujeme a rýži mícháme. Pokud je potřeba, dochutíme vegetou nebo chilli. Čarodějku je možné nahradit nějakým ostřejším grilovacích kořením. Do anglické rýže přimícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

Anglickou rýži je možné podávat ke grilovanému masu, pečenému kuřeti nebo jako samostatné jídlo například s kyselou okurkou s kečupem nebo posypané sýrem.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglická rýže

Zpět na recept