Anglická rýže

Recept na pikantní rýži, která je vhodná jako příloha k masu i jako samostatný pokrm. Překvapí svou dobou chutí.


4.410x
25 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
1 svazekpetrželka
1 kspórek
2 ksmrkev
200 grýže
3 lžičkyvegeta
100 ganglická slanina
1 lžičkadrcené chilli
2 lžičkykoření čarodějka

Postup přípravy

Rýži (nejlépe parboiled) propláchneme a vložíme do lehce osolené vody. Dáme 1 díl rýže na 1,5 dílu vody. Rýži vaříme asi 15 minut podle návodu. Rýže musí být spíš tvrdší. Je možné použít i zbylou rýži. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, velké mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka. Do vysoké pánve dáme olej a po rozehřátí slaninu, kterou vypečeme dokřupava. Přidáme mrkev a pórek, chvíli restujeme (asi čtyři minutky). Přidáme uvařenou rýži, promícháme, přidáme koření. Chvíli restujeme a rýži mícháme. Pokud je potřeba, dochutíme vegetou nebo chilli. Čarodějku je možné nahradit nějakým ostřejším grilovacích kořením. Do anglické rýže přimícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme. Anglickou rýži je možné podávat ke grilovanému masu, pečenému kuřeti nebo jako samostatné jídlo například s kyselou okurkou s kečupem nebo posypané sýrem.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglická rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena