Nejdříve otevřeme vršek plechovky (úplně odstraníme plech). Slijeme šťávu do ohnivzdorné nádoby, ale necháme ananas v plechovce.
Připravíme želatinu podle návodu, ale místo vody použijeme ananasovou šťávu a 2 kapky balsamikového octa. Pak přidáme vodu, aby tekutiny odpovídaly receptu na přípravu želatiny.
Plechovka s ananasem spotřebuje asi polovinu želatinového roztoku, tak si připravíme misku nebo dvě na ten přebytek.
Naplněnou plechovku s ananasovým dezertem necháme ztuhnout v ledničce.
Když je vše ztuhlé a připraveno k servírování, plechovku s ananasem obrátíme dnem vzhůru na talíř a otvírákem otevřeme dno plechovky. Pak použijeme dno jako tlačítko na vyprázdnění plechovky. Sloupek ananasu rozdělíme na jednotlivé plátky tak, jak jsou vidět.
Servírujeme 2 plátky ananasového dezertu na osobu a ozdobíme trochou šlehačky a něčím červeným jako je plátek jahody nebo třešně - podle sezóny.