Jednoduché nadýchané palačinky, které nebudete schopni přestat jíst
4 ks | vejce |
1 l | podmáslí |
2 lžíce | soda |
100 g | cukr krystal |
16 g | vanilkový cukr |
250 g | hladká mouka |
250 g | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek |
100 g | rozpuštěné máslo |
V jedné míse smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse vyšleháme tekuté. Potom přelijeme tekutou směs do suché a zpracujeme tak, aby v těstě zůstaly malé hrudky. Těsto necháme asi hodinu odstát. Palačinky smažíme tak, že nalijeme 1 naběračku doprostřed pánve a těsto se samo rozprostře do krásného tvaru. Americké podmáslové palačinky podáváme tak, že dáme 5 palačinek na sebe a přelijeme je máslem, javorovým sirupem nebo jiným sirupem, například domácím rybízovým. Foto: Pixabay.com
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
autor Miška
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena