Americké podmáslové palačinky

Jednoduché nadýchané palačinky, které nebudete schopni přestat jíst


4.515x
10 min
4×

Postup přípravy

V jedné míse smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse vyšleháme tekuté. Potom přelijeme tekutou směs do suché a zpracujeme tak, aby v těstě zůstaly malé hrudky. Těsto necháme asi hodinu odstát. Palačinky smažíme tak, že nalijeme 1 naběračku doprostřed pánve a těsto se samo rozprostře do krásného tvaru. Americké podmáslové palačinky podáváme tak, že dáme 5 palačinek na sebe a přelijeme je máslem, javorovým sirupem nebo jiným sirupem, například domácím rybízovým. Foto: Pixabay.com


 


 


Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře


Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.


Palačinky


 


 

user-icon

autor Miška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Americké podmáslové palačinky

Zpět na recept