Alsaská bábovka

Netradiční kynutá bábovka s mandlemi a třešnovicí.


3.180x
90 min

Postup přípravy

Do prosáté a osolené mouky uděláme důlek, do něj nadrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a vlijeme trošku mléka. Nemícháme a necháme kynout. Zatím si nasekáme mandle na hranolky.

Až kvásek vykyne, přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné vlažné máslo, rozinky, mandle, třešňovici a zpracujeme do těsta.

Přikryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Zatím si vymažeme bábovkovou formu máslem, olejem nebo jiným tukem.

Vykynutým těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, ještě chvíli necháme kynout a poté upečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova asi 50 minut.

Upečenou alsaskou bábovku vyklopíme z formy a necháme trochu vychladit. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alsaská bábovka

Zpět na recept