Alsaská bábovka

Netradiční kynutá bábovka s mandlemi a třešnovicí.


3.180x
90 min

Ingredience

máslo na vymazání

těstíčko

sůl
4 ksvejce
200 gmáslo
500 mlmléko
150 grozinky
80 gmandle
1 kostkadroždí
150 gcukr krupice
500 ghladká mouka
1 sklenicetřešňovice

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Do prosáté a osolené mouky uděláme důlek, do něj nadrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a vlijeme trošku mléka. Nemícháme a necháme kynout. Zatím si nasekáme mandle na hranolky.

Až kvásek vykyne, přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné vlažné máslo, rozinky, mandle, třešňovici a zpracujeme do těsta.

Přikryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Zatím si vymažeme bábovkovou formu máslem, olejem nebo jiným tukem.

Vykynutým těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, ještě chvíli necháme kynout a poté upečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova asi 50 minut.

Upečenou alsaskou bábovku vyklopíme z formy a necháme trochu vychladit. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alsaská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.