Alsaská bábovka

Netradiční kynutá bábovka s mandlemi a třešnovicí.


3.180x
90 min

Postup přípravy

Do prosáté a osolené mouky uděláme důlek, do něj nadrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a vlijeme trošku mléka. Nemícháme a necháme kynout. Zatím si nasekáme mandle na hranolky. Až kvásek vykyne, přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné vlažné máslo, rozinky, mandle, třešňovici a zpracujeme do těsta. Přikryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Zatím si vymažeme bábovkovou formu máslem, olejem nebo jiným tukem. Vykynutým těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, ještě chvíli necháme kynout a poté upečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova asi 50 minut. Upečenou alsaskou bábovku vyklopíme z formy a necháme trochu vychladit. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Alsaská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena