Tempeh

Tempeh

Podobně jako tofu je tempeh vyráběn ze sójových bobů, ale technologicky odlišným způsobem, kterým získává jiné nutriční složení a strukturu. Uvařené sójové boby se během fermentace za pomocí kultur Rhizopus oligosporus nebo Aspergillus oryzae promění ve hmotu tvrdé konzistence a bílé barvy. Vzniklá ušlechtilá plíseň zaručuje vysoký obsah vitamínu B12. Procesem fermentace získá dále tempeh velký podíl proteinů, vlákniny, vitamínů a jeho typické intenzivní aroma. Tempeh původně pochází z ostrova Jáva, a proto bývá často nazýván Javanéské maso. Zdejší kuchyně si ho cení jako chutný zdroj proteinů a používá ho k přípravě řady pokrmů. Pro jeho výživnou hodnotu je oblíben ve vegetariánské kuchyni, kde bývá často využit jako náhrada masa. Foto: FotoosVanRobin - Flickr.com

Varianty slova: Tempeh, Tempe, Tempehu

Tip: Hledat recepty obsahující pojem Tempeh

Recepty obsahující pojem Tempeh

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena