Tempeh

[object Object]

Podobně jako tofu je tempeh vyráběn ze sójových bobů, ale technologicky odlišným způsobem, kterým získává jiné nutriční složení a strukturu. Uvařené sójové boby se během fermentace za pomocí kultur Rhizopus oligosporus nebo Aspergillus oryzae promění ve hmotu tvrdé konzistence a bílé barvy. Vzniklá ušlechtilá plíseň zaručuje vysoký obsah vitamínu B12. Procesem fermentace získá dále tempeh velký podíl proteinů, vlákniny, vitamínů a jeho typické intenzivní aroma. Tempeh původně pochází z ostrova Jáva, a proto bývá často nazýván Javanéské maso. Zdejší kuchyně si ho cení jako chutný zdroj proteinů a používá ho k přípravě řady pokrmů. Pro jeho výživnou hodnotu je oblíben ve vegetariánské kuchyni, kde bývá často využit jako náhrada masa. Foto: FotoosVanRobin - Flickr.com

Varianty slova: Tempeh,Tempe,Tempehu

Tip: Hledat recept podle ingredience Tempeh

Recepty obsahující pojem Tempeh