Mornay

Základ této omáčky tvoří bešamelová omáčka. Je jako tradiční omáčka ochucena strouhaným muškátovým oříškem. Navíc v ní však najdeme žloutky a strouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýra. Tyto ingredience dají omáčce zcela jinou chuť. Řadí se mezi teplé bešamelové omáčky. Tuto omáčku používáme především k zapékání masa, drůběže, zeleniny i ryb. Můžeme ji ale také použít místo běžné omáčky k restovaným masům.

Varianty slova: mornay, mornay omáčka, omáčka mornay

Tip: Hledat recepty obsahující pojem Mornay

Recepty obsahující pojem Mornay

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena