Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Jídlo vhodné pro slavnostní obědy či večeře.


4.822x
90 min
3×

Ingredience

2 lžíceolej
40 gmáslo
125 mlsmetana
250 gžampiony
2 lžičkyrajský protlak
500 gvepřová panenka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

80 gmáslo
3 ksžloutek
250 mlmléko
0.5 kscitron
100 gementál
2 lžícepolohrubá mouka
1 lžičkaworcesterská omáčka

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Poté maso vyrovnáme do zapékací mísy či pekáče.

Na oleji, na kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampiony, pak přidáme smetanu a rajský protlak. Po chvilce zalijeme medailonky touto šťávou.

Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worcesteru, strouhaný ementál, mouku, sůl a pepř tak dlouho, až omáčka zhoustne. Poté přidáme šťávu z půlky citronu.

Na každý medailonek kupíme vrstvičku omáčky Mornay, zapékací mísu/pekáč dáme do předehřáté trouby a dorůžova zapečeme.

Zapékané medailonky s omáčkou Mornay podáváme s novými brambory nebo zámeckými brambory.
user-icon

autor Sway


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská